Úvod » Slady a sladové výtažky » Pražené a karamelové slady » Best Black Malt
Barva: 1100 – 1200 EBC
Extrakt: 65%
Sypání: max 5%
Použití: Schwarzbier, Bock, Alt, Brown Ale, Porter a další tmavá piva
Charakteristika: BEST Black Malt (černý) je pražen intenzivněji než BEST Chocolate (čokoládový) a je ideální pro velmi tmavá piva a Stouts, které se vyznačují příjemnými praženými tóny. V závislosti na množství použitém v sypání slad produkuje v pivuchuťový profil od hořké čokolády po silnou kávu. Navzdory intenzivnějšímu způsobu pražení zabraňují naše šetrné metody trpkým, nepříjemně hořkým tónům, což lze snadno ověřit při kontrole srovnatelně nízkých hladin pyrazinu. Současně si pivo uchovává světle zbarvenou pěnu.