Úvod » Pivní kvasnice » Svrchní » Sušené » Mangrove Jacks M21 Belgian Wit 10g


        

Mangrove Jacks M21 Belgian Wit 10g

Belgian Wit


0x
skladem

 

Skladem: 1,0 ks
Typ kvasnic: svrchní
Sedimentace: nízká
Teplotní rozmezí: 18-25°C
Prokvašení: 70-75%
naše cena:
79,0 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Stručné informace o Mangrove Jack´s M21 Belgian Wit

Tradiční svrchně kvasící kmen kvasinek, které mají dobře vyvážené ovocné estery i kořenité fenoly. Aroma těchto belgických kvasinek je mírně kořeněné s náznakem žvýkačky. Velmi dobře se tyto kvasinky hodí k různým bylinkám. Kvasinky mají v chuti lehce potlačený belgický charakter, který se prezentuje jako suchý, fenolový, ovocný a velmi komplexní. Pocit v ústech je hladký, lehký, suchý a svěží.

  • ideální teplota kvašení: 18-25°C
  • prokvašení: 70-75%
  • sedimentace:nízká
  • tolerance alkoholu: 8%
  • vhodné pivní styly: Witbier, Grand Cru, kořeněné ales, různá speciální piva


Jak sušené kvasnice použít

Sušené kvasnice Mangrove Jack´s Craft Series nutně rehydratovat nepotřebují, nicméně jim tento postup pouze prospěje a ještě to vypadá i mnohem profesionálněji. Postup je tedy následující:

  • připravte si 100ml vody (ideálně převařené, aby jste předešli kontaminaci) o teplotě 30-35°C
  • nasypte kvasinky do vody a opatrně promíchejte
  • za občasného promíchání nechejte rehydratovat cca 8-12min
  • celý obsah vlijte do mladiny a důkladně promíchejte


Dávkování kvasnic

Ve většině případů vám bude stačit jeden sáček (10g) kvasnic Mangrove Jack´s Craft Series na 23 litrů mladiny. Nicméně pro dosažení co nejlepších výsledků i zde existují výjimky:

  • pro svrchně kvašená piva s OG 1.050 a vyšší je doporučeno přidat 2 balíčky (2x10g) sušených kvasnic na 23 litrů mladiny

Pokud použijete menší než doporučené dávkování tak vám pivo pravděpodobně vykvasí taktéž nicméně to sebou nese jistá rizika. Underpitching (nebo taky možná česky poddávkování kvasnic) způsobuje jednak pomalejší rozběhnutí kvašení a s tím spojenou možnost kontaminace, ale i stres pro kvasinky. Takové stresované kvasinky následně produkují nadměrné a nežádoucí estery či sloučeniny síry.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MGRjYWJlO