Úvod » Pivní kvasnice » Svrchní » Sušené » Mangrove Jacks M31 Belgian Tripel 10g


        

Mangrove Jacks M31 Belgian Tripel 10g

Belgian Tripel


0x
skladem

 

Skladem: 1,0 ks
Typ kvasnic: svrchní
Sedimentace: střední
Teplotní rozmezí: 18-28°C
Prokvašení: 82-88%
naše cena:
79,0 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Stručné informace o Mangrove Jack´s M31 Belgian Tripel

Svrchní kvasinky M47 Belgian Tripel jsou nádhernou ukázkou spojení koření, ovocných esterů, fenolů a alkoholu. Jsou silně prokvášející a snáší vysoký obsah alkoholu. To vše je předurčuje ke kvašení belgických stylů piv. Belgická piva kvašená tímto stylem jsou fenolová a suchá. Pro svoji toleranci k alkoholu (až do 10%ABV) se nehodí pro vysoce alkoholická piva, ale je vhodný pro Belgické tripely a trapistická piva.

  • ideální teplota kvašení: 18-28°C
  • prokvašení: 82-88%
  • sedimentace:střední
  • tolerance alkoholu: 10%
  • vhodné pivní styly:Belgian Tripel, trapistická piva


Jak sušené kvasnice použít

Sušené kvasnice Mangrove Jack´s Craft Series nutně rehydratovat nepotřebují, nicméně jim tento postup pouze prospěje a ještě to vypadá i mnohem profesionálněji. Postup je tedy následující:

  • připravte si 100ml vody (ideálně převařené, aby jste předešli kontaminaci) o teplotě 30-35°C
  • nasypte kvasinky do vody a opatrně promíchejte
  • za občasného promíchání nechejte rehydratovat cca 8-12min
  • celý obsah vlijte do mladiny a důkladně promíchejte


Dávkování kvasnic

Ve většině případů vám bude stačit jeden sáček (10g) kvasnic Mangrove Jack´s Craft Series na 23 litrů mladiny. Nicméně pro dosažení co nejlepších výsledků i zde existují výjimky:

  • pro svrchně kvašená piva s OG 1.050 a vyšší je doporučeno přidat 2 balíčky (2x10g) sušených kvasnic na 23 litrů mladiny

Pokud použijete menší než doporučené dávkování tak vám pivo pravděpodobně vykvasí taktéž nicméně to sebou nese jistá rizika. Underpitching (nebo taky možná česky poddávkování kvasnic) způsobuje jednak pomalejší rozběhnutí kvašení a s tím spojenou možnost kontaminace, ale i stres pro kvasinky. Takové stresované kvasinky následně produkují nadměrné a nežádoucí estery či sloučeniny síry.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NjUyYmE1OW