Úvod » Pivní kvasnice » Svrchní » Sušené » Mangrove Jacks M36 Liberty Bell Ale 10g


        

Mangrove Jacks M36 Liberty Bell Ale 10g

Liberty Bell Ale


0x
skladem

 

Skladem: 0,0 ks
Typ kvasnic: svrchní
Sedimentace: vysoká
Teplotní rozmezí: 18-23°C
Prokvašení: 74-78%
naše cena:
79,0 Kč ( Nejsme plátci DPH )

Stručné informace o Mangrove Jack´s M36 Liberty Bell Ale

Tento kmen se v pivu projevuje hruškovými estery, může se objevit i aroma jahod či kiwi. Pokud je v pivu výraznější chmelové či sladové aroma, vlastní aroma tohoto kmene kvasinek ustoupí do pozadí. V chuti jsou tyto kvasinky čisté, vytváří středně suchá piva, ale zároveň neodstraňují tělo. Aromatický profil těchto kvasinek z nich činí ideální kmen pro širokou škálu piv.

  • ideální teplota kvašení:18-23°C
  • prokvašení: 74-78%
  • sedimentace: střední
  • tolerance alkoholu: 9%
  • vhodné pivní styly: English and American Pale Ale, Extra Special Bitters, Golden Ales apod.


Jak sušené kvasnice použít

Sušené kvasnice Mangrove Jack´s Craft Series nutně rehydratovat nepotřebují, nicméně jim tento postup pouze prospěje a ještě to vypadá i mnohem profesionálněji. Postup je tedy následující:

  • připravte si 100ml vody (ideálně převařené, aby jste předešli kontaminaci) o teplotě 30-35°C
  • nasypte kvasinky do vody a opatrně promíchejte
  • za občasného promíchání nechejte rehydratovat cca 8-12min
  • celý obsah vlijte do mladiny a důkladně promíchejte


Dávkování kvasnic

Ve většině případů vám bude stačit jeden sáček (10g) kvasnic Mangrove Jack´s Craft Series na 23 litrů mladiny. Nicméně pro dosažení co nejlepších výsledků i zde existují výjimky:

  • pro svrchně kvašená piva s OG 1.050 a vyšší je doporučeno přidat 2 balíčky (2x10g) sušených kvasnic na 23 litrů mladiny

Pokud použijete menší než doporučené dávkování tak vám pivo pravděpodobně vykvasí taktéž nicméně to sebou nese jistá rizika. Underpitching (nebo taky možná česky poddávkování kvasnic) způsobuje jednak pomalejší rozběhnutí kvašení a s tím spojenou možnost kontaminace, ale i stres pro kvasinky. Takové stresované kvasinky následně produkují nadměrné a nežádoucí estery či sloučeniny síry.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Zjg3MGRjZD