Úvod » Pivní kvasnice » Svrchní » Sušené » Mangrove Jacks M84 – Bohemian Lager 10g


        

Mangrove Jacks M84 – Bohemian Lager 10g

Bohemian Lager


0x
skladem

 

Skladem: 1,0 ks
Typ kvasnic: spodní
Sedimentace: vysoká
Teplotní rozmezí: 10-15°C
Prokvašení: vysoké
naše cena:
79,0 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Stručné informace o Mangrove Jack´s M84 Bohemian Lager

Klasické kvasnice pro spodně kvašená piva, které pozvednou a podpoří chmelový a sladový charakter piva. Piva vykvašená tímto kmenem jsou plná a "žvýkací", ale zároveň nepůsobí těžce. Doba ležení se u těchto kvasnic dá zkrátit na 4 týdny, pokud ale necháme pivo ležet 6-8 týdnů, získáme mnohem bohatší a hladší pivo s komplexnějším aroma. Tento kmen bude vcelku dobře fungovat i u piv s vyšším obsahem alkoholu (až do cca 8% ABV). Piva nad 7% ABV budou mírně sladší a může být cítit i alkohol.

  • ideální teplota kvašení: 10-15°C
  • prokvašení: 72-76%
  • sedimentace: vysoká
  • tolerance alkoholu: 8%
  • vhodné pivní styly: Bohemian/german pilsner, bock, American style lagers, Baltic Porter


Jak sušené kvasnice použít

Sušené kvasnice Mangrove Jack´s Craft Series nutně rehydratovat nepotřebují, nicméně jim tento postup pouze prospěje a ještě to vypadá i mnohem profesionálněji. Postup je tedy následující:

  • připravte si 100ml vody (ideálně převařené, aby jste předešli kontaminaci) o teplotě 20-25°C
  • nasypte kvasinky do vody a opatrně promíchejte
  • za občasného promíchání nechejte rehydratovat cca 8-12min
  • celý obsah vlijte do mladiny a důkladně promíchejte


Dávkování kvasnic

Ve většině případů vám bude stačit jeden sáček (10g) kvasnic Mangrove Jack´s Craft Series na 23 litrů mladiny. Nicméně pro dosažení co nejlepších výsledků i zde existují výjimky:

  • pro spodně kvašená piva kvašené při teplotě pod 14°C je doporučeno přidat 2 balíčky (2x10g) sušených kvasnic na 23 litrů mladiny
  • pro spodně kvašená piva s OG 1.050 a vyšší je doporučeno přidat 4 balíčky (4x10g) sušených kvasnic na 23 litrů mladiny

Pokud použijete menší než doporučené dávkování tak vám pivo pravděpodobně vykvasí taktéž nicméně to sebou nese jistá rizika. Underpitching (nebo taky možná česky poddávkování kvasnic) způsobuje jednak pomalejší rozběhnutí kvašení a s tím spojenou možnost kontaminace, ale i stres pro kvasinky. Takové stresované kvasinky následně produkují nadměrné a nežádoucí estery či sloučeniny síry.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZTc3MmYx