Úvod » Pivní kvasnice » Spodní » Sušené » Saflager S-189 11,5g


        

Saflager S-189 11,5g


0x
skladem

 

Skladem: Více než 5 ks
Číslo produktu: 167
Typ kvasnic: spodní
Sedimentace: vysoká
Teplotní rozmezí: 12-15°C
Prokvašení: 82%
naše cena:
112,0 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Stručné informace o SafLager S-189

Kmen kvasinek pocházející z německého pivovaru Hürlimann. Mají neutrální aroma a tvoří vysoce pitelné spodně kvašené pivo. V závislosti na podmínkách kvašení, dokaží produkovat ovocné a květinové tóny.

  • ideální teplota kvašení:12-15°C
  • prokvašení:80-84%
  • sedimentace: rychlá
  • tolerance alkoholu: 9-11%
  • vhodné pivní styly: spodně kvašená piva


Jak sušené kvasnice použít

Sušené kvasnice Fermentis nutně rehydratovat nepotřebují, nicméně jim tento postup pouze prospěje a ještě to vypadá i mnohem profesionálněji. Postup je tedy následující:

  • připravte si 100ml vody (ideálně převařené, aby jste předešli kontaminaci) o teplotě 10-28°C (ideální teplota je ta, která je blízko teplotnímu rozmezí daného kmene)
  • nasypte kvasinky do vody a opatrně promíchejte
  • za občasného promíchání nechejte rehydratovat cca 15 min
  • celý obsah vlijte do mladiny a důkladně promíchejte


Dávkování kvasnic

Fermentis doporučuje pro svrchně kvašená piva použít 8-12g sušených kvasnic na 10l mladiny. Samozřejmě vždy záleží na daném pivním stylu, na teplotě kvašení, OG mladiny atp. Je tedy vhodné přistupovat ke každému použití sušených kvasnic individuálně.

Pokud použijete menší než doporučené dávkování tak vám pivo pravděpodobně vykvasí taktéž nicméně to sebou nese jistá rizika. Underpitching (nebo taky možná česky poddávkování kvasnic) způsobuje jednak pomalejší rozběhnutí kvašení a s tím spojenou možnost kontaminace, ale i stres pro kvasinky. Takové stresované kvasinky následně produkují nadměrné a nežádoucí estery či sloučeniny síry.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MmZkN2